Praktijk voor Seksuologische Therapie Nijmegen

Seksuologie

Wanneer seksualiteit door u niet als plezierig wordt ervaren maar als vervelend, pijnlijk of als iets waar u tegen opziet, dan kan seksualiteit meer een last dan een lust zijn. Een seksueel probleem begint vaak klein, maar als u wacht totdat het vanzelf over gaat, kan het uw leven gaan beïnvloeden of zelfs verzieken. U kunt aan uzelf gaan twijfelen; het aangaan van een (nieuwe) relatie kan een onmogelijke opgave lijken. Seksuele problemen kunnen binnen een relatie zorgen voor spanningen. Praten over seks is voor veel mensen niet gemakkelijk. Misschien piekert u al lang over dit probleem en voelt u zich er alleen in staan. Het kan dan zinvol en verhelderend zijn hier eens met een deskundige over te praten.

De seksuoloog

Een seksuoloog is doorgaans een arts of psycholoog, die zich extra geschoold heeft op het gebied van seksualiteit.
Een seksuoloog is een specialist, die samen met u naar een oplossing voor uw vragen en problemen zoekt.

Het motto van de Praktijk voor Seksuologische Therapie is:  'Seks!  Een leven lang leren'.     (Dit is de titel van het nieuwe boek van Ellen Laan en Rik van Lunsen)

Bij seksuele klachten, die samenhangen met functiestoornissen in de bekkenbodemspieren, blijkt een gezamelijk therapieaanbod van seksuoloog en bekkenfysiotherapeut succesvol te zijn.
Tijdens het verloop van de therapie vindt er zo nodig overleg plaats tussen de seksuoloog en de bekkenfysiotherapeut .

Transgenderzorg Nijmegen

In samenwerking met het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG)  van het VUmc in Amsterdam kunnen wij cliënten met genderdysforie seksuologische- en bekkenfysiotherapeutische hulp bieden gedurende de diagnostische fase, maar ook gedurende de medische behandeling of juist na de behandeling.

Personen met genderdysforie (transgenders) zijn mensen, die weten en voelen dat hun lichaam niet klopt bij wie ze van binnen zijn.

Het team van transgenderzorg Nijmegen bestaat uit Marianne Vergeer, Hélène Hoefnagels en Monique Peters.

Aanmelding voor Transgenderzorg is mogelijk via info@pvst.nl

 

Realisatie: Numaga-Design